Austrijski poslanik u Evropskom parlamentu: Nova tzv. vlada u Prištini moraće da traži dijalog sa Srbijom

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2019, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrijski poslanik u Evropskom parlamentu: Nova tzv. vlada u Prištini moraće da traži dijalog sa Srbijom

Austrijski poslanik u Evropskom parlamentu Lukas Mandl smatra da će nova tzv. vlada u Prištini morati da traži dijalog sa Srbijom.

Mandl, koji je bio član šestočlane parlamenrtarne delegacije koja je pratila izbore na Kosovu, pobedu opozicionih partija Samoopredeljenje i DSK vidi kao nadu da će razumne snage u DSK moći da se nametnu.

On je u izjavi agenciji APA rekao da na tok glasanja nije bilo posebnih zamerki, kao i da nije bilo problema na severu, iako je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pre izbora iskazana zabrinutost zbog mogućnosti da će Srbi tamo glasati sa srpskim dokumentima.

S tim u vezi, naveo je da je došlo do 29 hapšenja, ali smatra da se ti slučajevi ne smeju preceniti.

Mandl kaže da je tokom ovih izbora primetio dve stvari koje treba promeniti, a to je da nisu sve partije bile zastupljene u izbornoj komisiji, te da postoje etnički homogene institucije koje sprovode glasanje i druga je nedovoljna zastupljenost žena u izbornim komisijama.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.