Austrija će nastaviti da podržava misiju Kfora

Izvor: Akter, 29.Okt.2015, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrija će nastaviti da podržava misiju Kfora

Austrijski predsednik Hajnc Fišer izjavio je danas u sedištu Kfora u Prištini da je Austrija u potpunosti posvećena očuvanju stabilnosti na Kosovu i da će nastaviti da podržava tu vojnu misiju zarad demokratskog i mirnog Kosova, saopšteno je danas iz Glavne komande Kfor-a

Fišera je, kako je saopšteno, komandant Kfora Giljelmo Luiđi Miljeta informisao o visokom profesionalizmu koju pokazuju pripadnici austrijskog kontigenta koji ima 550 vojnika u sastavu te medjunarodne >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << vojne misije.

"General Miljeta i predsednik Fišer razgovarali su o bezbednosnoj i političkoj situaciji na Kosovu. Miljeta je podsetio na značaj koji Kfor ima na Kosovu kao treća linija odgovora, podršci kosovskoj policiji, Euleksu i svim lokalnim i međunarodnim organizacijama", navodi se u saopštenju.

Na Kosovu je trenutno raspoređeno oko 550 austrijskih vojnika. Većina je u Peći kao deo multinacionalne borbene grupe Zapad, dok je ostatak raspoređen u vojnim bazama Kfora u Prizrenu i u Prištini, kao deo Glavnog štaba KFOR-a i Zajedničke grupe za logističku podršku.

Austrijski kontingent predstavlja najveći doprinos među zemljama koje učestvuju u KFOR-u a nisu članice NATO-a.

Fišer je juče razgovarao sa komandantom Kfora.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.