Arno Gujon: Lepo je videti da se i u Srbiji poštuje ćirilica

Izvor: Vostok.rs, 14.Okt.2019, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arno Gujon: Lepo je videti da se i u Srbiji poštuje ćirilica

Francuski humanitarac i osnivač Fondacije „Solidarnost za Kosovo”, Arno Gujon objavio je video snimak svog boravka u Valjevu u kojem je na neki način pozvao na poštovanje srpskog pisma - ćirilice i ukazao ne njeno neopravdano zanemarivanje, rekavši da "mogu slobodno da dodam da ga valjevci najbolje pišu jer je ovde sve na ćiriličnom pismu". "Valjevo, ćirilica, istorija. To je Srbija koju volim!", naveo je Arno Gujon.
Juče je saopšteno da je Arno Gujon dobitnik Račanskog pečata 25. Duhovnih svečanosti „Dani Rače ukraj Drine”. Priznanje Gujonu je dodeljeno u znak zahvalnosti za sva dela kojima, godinama unazad, humano i nesebično pomaže život i opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Zahvaljujući u ime dobitnika koji je zbog obaveza bio sprečen da prisustvuje događaju, njegov asistent Stefan Marković, rekao je da za Gujona ovo priznanje predstavlja još jedan primer da je sve što je u proteklih 15 godina radio na KiM, cenjeno i prepoznato u Srbiji, a da njegov trud predstavlja iskrenu želju da se pomogne srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.
Gujon je takođe imao panel diskusiju o ostanku mladih u Srbiji sa valjevskim gimnazijalcima.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.