Arifi: Ne damo nijedan metar Kosova, Đurić: Možete da se cenjkate o dedovini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jul.2018, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arifi: Ne damo nijedan metar Kosova, Đurić: Možete da se cenjkate o dedovini

Nećemo dati ni jedan metar svoje teritorije, izjavio je šef pregovaračkog tima Kosova u tehničkom dijalogu sa Srbijom Avni Arifi.

"Neće moći da nam uzmu nijedan metar teritorije Kosova, ni po koju cenu, nikome, nikad", rekao je Arifi, poručio je Arifi na svojoj Fejsbuk stranici.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je pre neki dan je kazao da se on bori da dobijemo šta god možemo kad je reč o Kosovu:

"Bar jedan metar od onoga što su sve izgubili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da dobijemo, to je dobitak, jer danas nemamo ništa", poručio je Vučić pozivajući kritičare da budu pošteni i pred sobom i kažu - a šta je to zaista što imamo na Kosovu.

Arifi još kaže da bi "srećnije rešenje bilo zamrzavanje konflikta, ma kako da je užasna neizvesnost i trenutno stanje stvari".

"Ali, niko ne zaslužuje, niti će dobiti ijedan metar Kosova. Suverenitet i teritorijalni integritet Kosova neće biti ugroženi ni sa jedne strane. Nema tih para, ni sad ni nikad", poručuje Arifi.

Đurić: Arifi može da pregovara samo o svojoj očevini

Šef delegacije Privremenih institucija samouprave u Prištini u briselskom dijalogu nije nadležan da bilo šta ustupa ili uskraćuje, posebno ne teritorije, rekao je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

"Arifi ne može da se cenjka nečim što mu ne pripada, a nijedan kvdratni metar Kosova i Metohije ne pripada njemu. Arifi može da pregovara o svojoj očevini ili dedovini, ako je ima, a ne o teritoriji Republike Srbije", poručio je Đurić, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Kosovo i Metohija je teritorija Republike Srbije i mi nećemo albanskim separatistima dati ni metar srpske zemlje, jer celo Kosovo i Metohija bilo je i jeste teritorija Srbije, zaključio je Đurić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je nedavno je rekao da se on bori da dobijemo šta god možemo kad je reč o Kosovu.

"Bar jedan metar od onoga što su sve izgubili da dobijemo, to je dobitak, jer danas nemamo ništa", poručio je Vučić pozivajući kritičare da budu pošteni i pred sobom i kažu - a šta je to zaista što imamo na Kosovu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.