Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Avg.2018, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arifi: Lude ideje u zapisnicima upravljačke grupe za izradu statuta ZSO

Šef kosovske delegacije u tehničkom dijalogu Kosova i Srbije Avni Arifi izjavio je da su ludi i neprihvatljivi zahtevi upravljačke grupe za izradu Statuta Zajednice opština sa srpskom većinom (ZSO) da u taj dokument budu uključena ovlašćenja u oblasti imovine, privatizacije i privrede, kao i zahtev da obrazovanje bude deo obrazovnog sistema Srbije.

Arifi je za Koha ditore kazao da se ZSO neće formirati dok se ne okonča dijalog o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, niti >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pre epiloga ideje predsednika Kosova Hašima Tačija o korekciji granica.

Koha ditore danas piše da je Vlada Kosova ocenila kao lude zahteve iznete u zapisnicima upravljačke grupe za izradu Statusa ZSO i navela da se takve inicijative ne mogu naći u tom dokumentu.

Vladi Kosova predati su zapisnici upravljačke grupe za period juni i juli u kojima stoji da se zahteva da u Statutu budu uključena ovlašćenja u oblasti imovine, privatizacije i privrede, kao i da se formuliše zahtev kojim bi se garantovalo da obrazovanje bude deo obrazovnog sistema Srbije.

Među zahtevima je i onaj za promenama Ustava Kosova kako bi se obezbedilo da ZSO ima izvršna ovlaščenja.

Kada se govori o Kosovu, u svim zapisnicima ono se naziva Kosovo i Metohija, što je u skladu sa Ustavom Srbije, ali u suprotnosti sa Ustavom Kosova, navodi se u tekstu Koha ditore.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Đurić: Arifijeva izjava dokaz da Priština nema nameru da formira ZSO

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Avg.2018

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je da je današnja izjava šefa kosovske delegacije u tehničkom dijalogu sa Srbijom Avnija Arifija, da su ludi i neprihvatljivi zahtevi upravljačke grupe za izradu Statuta Zajednice opština sa srpskom većinom, potvrda toga...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.