Apel za spas

Izvor: TvojPortal.com, 11.Jul.2011, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apel za spas

/dan online/ Potpredsjednik Zajednica srpskih opština Kosova i Metohije Marko Jakšić najavio je da će danas biti organizovana velika Skupština srpskog naroda u Zvečanima, odakle će vlastima u Beogradu biti poslata poruka da je minut do dvanaest za spas ove teritorije.


-Apelovaćemo na sve Srbe, Srpsku pravoslavnu crkvu i Srpsku akademiju nauka i umjetnosti, da Kosovo i Metohija ostane sastavni dio Srbije i >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << da da se ne preda u ruke Albancima - najavio je Jakšić za "Dan".
On je naglasio da će Skupštini srpskog naroda prisustvovati svi Srbi sa Kosova i Metohije, a održaće se u organizaciji Zajednice srpskih opština i Srpskog nacionalnog vijeća.
Ovo je jedini način, kaže Jakšić, da kosovski Srbi upozore vlast u Beogradu da se ne odriče dijela svoje teritorije zarad ulaska u Evropsku uniju.
-Nažalost, mi nemamo druge mogućnosti nego da na ovaj način apelujemo da se spasi Kosovo i Metohija - naglasio je Jakšić.
On je dalje naveo da su Srbi na Kosovu i Metohiji imali podršku Beograda od 1999. do 2008. godine, a kasnije se sve promijenilo.
-Sadašnja vlast radi po diktatu Evropske unije i, nažalost, pomaže stvaranju nezavisne
države Kosovo, što bi za Srbe bile porazno - zaključio je Jakšić.
M.B.

Srbijamarko jakšićzvecanvelika Skupština srpskog narodaPotpredsjednik Zajednica srpskih opština Kosova i Metohije

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.