Antisrpski grafiti u Gnjilanu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Feb.2017, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antisrpski grafiti u Gnjilanu

Grafiti sa porukama "Ubi Srbina", "UČK", kukastim krstom i drugim uvredljivim sadržajem osvanuli su jutros na kiosku brze hrane u centru Gnjilana, na Kosovu i Metohiji.

U poslednjih nekoliko godina ovo su prvi antisrpski grafiti u tom gradu, javlja RTV Puls iz Šilova.

Kiosk se nalazi u ulici Stojadina Trajića kojom se dolazi do Saborne crkve Sveti Nikola u Gnjilanu u kojoj Srbi iz Kosovskog pomoravlja, na improvizovanoj pijaci, od 1999. godine prodaju svoje poljoprivredne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << proizvode.

Grafiti slične sadržine primećeni su i na putu od Gnjilana ka obližnjem selu Gornje Kusce u delu naselja gde živi albansko stanovništvo.

Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović najoštrije je danas osudio grafite na srpskim objektima u Gnjilanu, ocenivši ih kao pokazatelj sramotne realnosti mržnje i netrpeljivosti prema Srbima u mnogim gradovima na KiM.

Taj kukavički i vandalski čin je usmeren na one koji su najranjiviji, rekao je Stojanović.

"Pozivam gospodina Hašima Tačija i gospodina Isu Mustafu da se ne samo oglase i osude ovaj sramotan i kukavički čin već i da upitaju komandira policijske stanice u Gnjilanu da li je uradio svoj posao, pronašao i priveo pravdi te kukavice i nasilnike kako bi nevini ljudi i njihova deca mogli mirno da spavaju u njihovim domovima", rekao je Stojanović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.