Ana Brnabić odgovorila Kurtiju: Čekamo deset godina... Uradi to

Izvor: B92, 16.Apr.2023, 12:32

Ana Brnabić odgovorila Kurtiju: "Čekamo deset godina... Uradi to"

Beograd -- Premijerka Srbije Ana Brnabić oštro je odgovorila premijeru tzv. Kosova Aljbinu Kurtiju koji je pozvao na što efikasniju primenu dogovorenog u Ohridu.

"Za 3 dana, 19. aprila, navršava se tačno 10 godina, cela decenija od potpisivanja Briselskog sporazuma. Čekamo 10 godina da Priština uradi svoj deo posla, 10 godina da se formira Zajednica srpskih opština. Uradi to", napisala je Brnabić na Tviteru u objavi u kojoj je označila Miroslava Lajčaka.

Podsetimo, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Aljbin Kurti je ranije na Tviteru napisao da ono što je dogovoreno u Ohridu mora da se primeni bez kašnjenja.

"Proveli smo poslednje 2 godine pregovarajući o pravno obavezujućem sporazumu između Kosova i Srbije. Dana 18. marta u Ohridu, visoki predstavnik EU Žozep Borelj je zvanično objavio dogovor. Ono što je dogovoreno sada mora da se primeni — potpuno i odmah. Nema delimične implementacije, nema kašnjenja", napisao je Kurti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"URADI TO" Brnabićeva odgovorila premijeru lažne države: Deset godina čekamo da Priština uradi svoj deo posla

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Apr.2023

Brnabićeva se oglasila na svom Tviter nalogu...Premijerka Srbije Ana Brnabić odgovorila je na svom Tviter nalogu premijeru lažne države Kosovo Aljbinu Kurtiju...- Za 3 dana, 19. aprila, navršava se tačno 10 godina, cela decenija od potpisivanja Briselskog sporazuma. Čekamo 10 godina da Priština...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.