Amerikanci preneli poruku Haradinaju, hitno zaseda kosovska vlada

Izvor: Vesti-online.com, 22.Jan.2019, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci preneli poruku Haradinaju, hitno zaseda kosovska vlada

Završen je sastanak američkog ambasadora u Prištini Filipa Kosneta, kosovskog premijera Ramuša Haradinaja i predsednika kosovske skupštine Kadrija Veseljija o odluci kosovske vlade da uvede takse od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine, ali rezultati sastanka za sada nisu poznati javnosti.

Sastanak je počeo u 12 časova u zgradi Skupštine Kosova i završen nakon nešto više od sat vremena. Medijima nije bilo dozvoljeno da prisustvuju sastanku, a nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << završetka, prvi je iz zgrade izašao američki ambasador koji je odbio da da izjavu medijima, javlja Gazeta Ekspres. Posle ambasadora, zgradu kosovske skupštine je napustio i kosovski premijer.

Odmah nakon ovog sastanka, očekuje se da otpočne redovan sastanak kosovske vlade, ali agenda ovog sastanka nije poznata.

Sastanak je inicirao je predsedavajući kosovske skupštine, Kadri Veselji u čijem je Kabinetu sastanak i održan.

Prištinski mediji pišu da današnji sastanak predsednika parlamenta i premijera Kosova sa američkim ambasadorom može dovesti do destabilizacije institucija Kosova, odnosno do Haradinajeve smene.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Amerikanci prenijeli poruku Haradinaju, hitno zasjeda kosovska vlada

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jan.2019

PRIŠTINA - Završen je sastanak američkog ambasadora u Prištini Filipa Kosneta, kosovskog premijera Ramuša Haradinaja i predsjednika kosovske skupštine Kadrija Veseljija o odluci kosovske vlade da uvede takse od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine, ali rezultati sastanka za sada...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.