Amerika prelomila u dogovoru o novoj vladi Kosova

Izvor: Blic, 22.Nov.2014, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerika prelomila u dogovoru o novoj vladi Kosova

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović izjavio je jutros da je dogovor o novoj kosovskoj vladi diplomatski uspeh američke ambasadorke u Prištini Trejsi En Džejkobson.

On je za RTS rekao da je američki uticaj prelomio da dođe do dogovora o novoj vladi na Kosovu i dodao da očekuje da premijer bude iz Demokratskog saveza Kosova.

Mihajlović smatra da je dogovor Demokratske partije Kosova i Demokratskog saveza Kosova verovatno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << konačan, jer je vlast magnet za obe partije.

On je pri tom je kazao da nije siguran koliko će taj dogovor potrajati, jer kako je naveo, nije lako vladati u južnoj pokrajini gde je situacija katastrofalna te da ne očekuje mnogo mira na ulicama na KiM tokom mandata buduće vlade.

Mihajlović je istakao da je glavni interes Srba da u kosovskom parlamentu što bolje predstave i zastupaju svoje interese.

- Konsolidacija vlasti u kosovskom parlamentu znači da će se nastaviti briselski sporazum - precizirao je Mihajlović, dodajući da će premijer biti verovatno neko iz Demokratskog saveza Kosova, ali to za Srbe i nije ni bitno, jer je najvažnije da je ekipa iz Srbije spremna za razgovore.

- Ko god da je premijer, suštinski je Hašim Tači najuticajnija ličnost ličnost na Kosovu - zaključio je Mihajlović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.