Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jan.2018, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki diplomata: Razgovara se o mjerama prema kosovskim liderima ako se ukine Specijalni sud

PRIŠTINA - U Ambasadi SAD u Prištini razgovara se o mjerama koje će biti preduzete prema kosovskim liderima ukoliko se nastavi inicijativa za ukidanje Specijalnog suda, izjavio je za dnevnik Zeri američki konzul Brajan Kortevil.

On je izrazio nadu da će lideri Kosova poslušati savjete američkog ambasadora na Kosovu Grega Delaviea, pošto bi u suprotnom prva mjera bilo neizdavanje viza za kosovske lidere.

Delavi je prije nekoliko dana izjavio da će, ukoliko se >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << nastavi sa inicijativom za ukidanje Specijalnog suda, biti preduzete oštre specifične mjere prema poslanicima i političkim liderima koji verbalno ne podržavaju tu inicijativu, ali rade na njenom ostvarivanju.

Američki ambasador nije precizirao o kakvim se mjerama konkretno radi.

Premijeru Kosova Ramušu Haradinaju nedavno nije odobrena američka viza kako bi učestvovao na svečanosti u Ajovi pa nije prisustvovao Molitvenom doručku, zbog njegovog stava oko Specijalnog suda i sporazumu o demarkaciji granice sa Crnom Gorom.

Američki konzul Kortevil je izjavio da još uvijek nisu utvrđene individualne mjere koje će biti preduzete i da se o tome razgovara u ambasadi, a razloge za odbijanje vize Haradinaju nije htio da komentariše.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.