Američki ambasador: Hitno

Izvor: B92, 09.Okt.2023, 17:41

Američki ambasador: Hitno

Ambasador SAD na Kosovu Džefri Hovenijer rekao je danas da Zajednica srpskih opština mora hitno da se formira i da je to dugogodišnji zahtev SAD.

On je za Blumberg rekao da srpska zajednica na Kosovu "ima brojne brige i da Zajednicu vide kao način da se pomogne u rešavanju njihovih zahteva".

On je istakao da ZSO ne bi trebalo da sadrži izvršna ovlašćenja.

"Zajednica mora imati ograničenja, jer smatramo da bez tih ograničenja može postati nešto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << problematično ili izvor nestabilnosti", rekao je Hovenijer.

On je, komentarišući sukobe u Banjskoj, naglasio da se mora nastaviti rad na utvrđivanju krajnje odgovornosti i da ne veruje da je sva odgovornost na bivšem potpredsedniku Srpske liste Milanu Radoičiću.

"Svesni smo da je rekao da je to sam uradio. Ne verujemo da će ovo biti poslednja reč o ovom problemu. Mora se nastaviti rad na utvrđivanju krajnje odgovornosti", poručio je Hovenijer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hovenijer: Zajednica srpskih opština mora HITNO da se formira

Izvor: Blic, 09.Okt.2023

Ambasador SAD na Kosovu Džefri Hovenijer rekao je danas da Zajednica srpskih opština mora hitno da se formira i da je to dugogodišnji zahtev SAD, prenosi Indeks onlajn.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.