Američka vojska poklonila Kosovu vojna vozila

Izvor: JUGpress.com, 09.Dec.2018, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američka vojska poklonila Kosovu vojna vozila

PRIŠTINA

Oružane snage Kosova SAD su donirale Kosovu 24 vojna vozila “Humvee”, pišu mediji na albanskom.

Vojna vozila SAD stigla su danas na Kosovu a mediji navode kako se “očekuje” da će biti dostupna Oružanim snagama Kosova.

Mediji ocenuju i da znači da je za formiranje vojske Kosovo dobilo snažnu podršku Sjedinjenih američkih država.

Novi američki ambasador na Kosovu Filip >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Kosnet (Philip Kosbett), rekao je da je evolucija Bezbednosnih snaga Kosova (BSK) u oružane snage  “pozitivan korak i da je prirodno da Kosovo kao suverena i nezavisna zemlja mora biti sposobna za samoodbranu”.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Na Kosovo iz SAD stigla 24 blindirana vozila "hamvi"

Izvor: B92, 10.Dec.2018, 09:10

Priština -- Visokomobilna višenamenska vojna vozila (HMMWV) stigla iz SAD na Kosovo i očekuje se da će biti na raspolaganju Oružanim snagama Kosova, objavila je danas RTK2...Kako se navodi, na Kosovo su stigla 24 blindirana oklopna vozila "hamvi" i podseća da je u julu ove godine kosovska vlada...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.