Američka ambasada u Prištini protiv uvođenja takse za robu iz Srbije i BiH

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Nov.2018, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američka ambasada u Prištini protiv uvođenja takse za robu iz Srbije i BiH

Otpravnica poslova Američke ambasade na Kosovu Kolin Hajland ocenila je da Kosovo ništa ne dobija od povećanja taksi prema drugim zemljama članicama CEFTA.

Ona je na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter napisala kako se time "stvara nesigurnost za poslovanje i ekonomska nestabilnost".

"Bolje je učiniti više napora kako bi se dijalogom obezbedila uspešnija budućnost", napisala je Hajland.

Vlada Kosova je tokom prošle nedelje donela odluku o uvođenju takse od 10 odsto za proizvode koji se iz Srbije i Bosne i Hercegovine uvoze na Kosovo.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otpravnica ambasade SAD: Kosovo ništa ne dobija povećanjem taksi Srbiji i BiH

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Nov.2018

Otpravnica poslova Američke ambasade na Kosovu Colleen Hyland (Kolin Hajland) ocenila je da Kosovo ništa ne dobija od povećanja taksi prema drugim zemljama članicama CEFTA-e. Ona je na  Twitter napisala kako se time "stvara nesigurnost za poslovanje i ekonomska nestabilnost". "Povećanje obaveza...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.