Ambasadorka Kine Čen Bo: Rezolucija 1244 okvir za rešenje pitanja Kosova i Metohije

Izvor: KMnovine.com, 25.Avg.2019, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasadorka Kine Čen Bo: Rezolucija 1244 okvir za rešenje pitanja Kosova i Metohije

Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo izjavila je da je stav te zemlje po pitanju Kosova i Metohije jasan i dosledan, navodeći da kineska strana poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije, „razume i podržava legitimne zahteve Srbije po ovom pitanju“.


   
Čen Bo
   

„Smatramo da je u okvirima Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti i drugih relevantnih rezolucija najbolji način da se reši pitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << Kosova i Metohije da zainteresovane strane putem dijaloga postignu obostrano prihvatljivo rešenje. Cenimo napore srpske strane u pronalaženju kompromisnog rešenja putem dijaloga“, rekla je Bo, u intervjuu za današe izdanje Politike.

Ona je rekla da je Srbija prva među zemljama centralne i istočne Evrope i jedina zemlja na Balkanu sa kojom je Kina uspostavila sveobuhvatno strateško partnerstvo.
„Praktična saradnja Kine i Srbije je po obimu najveća, po sadržaju najopsežnija, a po obliku najraznorsnija“, rekla je Bo.

Ona je dodala kako smatra da će biti sve više kineskih investicija u Srbiji.

Na pitanje da li se plaši kvota za izvoz čelika koje je uvela Evropska unija i toga kako će da posluje železara Smederevo, ona je navela da je „kvota zaista najveći izazov za razvoj železare“.

„Bez uticaja faktora kvote železara bi se još bolje razvijala i dala veći doprinos ekonomskom razvoju Srbije“, rekla je Bo.



KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK

Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2019 ::    Hvala na interesovanju
#Miodrag_Zarković #Aleksandar #Vučić #Spin #Propaganda #Slobodagovora #Govormržnje
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.