Ambasador Velike Britanije: Političari Kosova korumpirani

Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2018, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador Velike Britanije: Političari Kosova korumpirani

Ambasador Velike Britanije u Prištini izjavio da Kosovo ima problem sa korumpiranim političarima i zvaničnicima koji rade za sopstvene interese, a ne za društvo.

Ambasador Ruiairi O'Konel je to rekao u videu objavljenom na sajtu britanske ambasade i naveo da njegova država sarađuje sa pravosudnim sistemom i civilnim društvom kako bi što bolje nadgledala rad sudova u cilju otklanjanja korupcije.

- Iz tih razloga, mi u ambasadi Velike Britanije radimo na >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ohrabrivanju građana, kao što je slučaj sa Muratom Mehmetijem, zvaničnikom poreske administracije, koji radi na borbi protiv korupcije - rekao je O'Koneli, prenosi prištinska Epoka.

Istovremeno, americki ambasador u Prištini Filip Kosnet zatražio je od građana Kosova da preduzmu konkretne akcije u borbi protiv korumpiranih političara. Kako prenosi prištinska Epoka, on je u video poruci na Fejsbuku istakao da građani moraju da vide da se zakoni primenjuju podjednako na sve i da se njima kažnjava koruptivno ponašanje, posebno kada ga primenjuju vladini zvaničnici i njihovi najbliži saradnici.

- Pozivam vas da gledate mimo ličnih interesa i zahtevate pravdu i odgovornost - rekao je Kosnet i poručio da je posvećenost građana Kosova borbi protiv korupcije osnova za postizanje željene evrointegracije.

- Verujem da je posvećenost vlade i građana Kosova borbi protiv korupcije na svim nivoima osnova prosperiteta i zapadnih integracija koje želite. Dobri zakoni i transparentni procesi su važni, ali nije dovoljno da imate sisteme na papiru, ukoliko se ne implementiraju iskreno, u potpunosti i dosledno - rekao je Kosnet.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.