Ambasador Uneska: Odričem se titule ako Kosovo bude primljeno

Izvor: Studio B, 09.Nov.2015, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador Uneska: Odričem se titule ako Kosovo bude primljeno

Ugledni francuski novinar i ambasador Uneska Kristof Buison napisao je na svom Tviter nalogu da će se odreći titule ukoliko Kosovo bude primljeno u ovu organizaciju.

"Odričem se titule "Ambasador Uneska" ako Kosovo bude primljeno u tu organizaciju u ponedeljak", napisao je Buison nedavno na Tviteru.

Ovaj ugledni novinar se, kako navodi "Blic", na društvenim mrežama vidno priključio kampanji "No Kosovo in Unesco".

U Parizu se danas održava >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << plenarna sednica u okviru Generalne konferencije Uneska na kojoj se raspravlja i odlučuje o zahtevu Kosova za prijem u tu organizaciju, a Srbija će, kako je najavljeno, učiniti sve da ta tačka dnevnog reda bude odložena i da se o tome pregovara u Briselu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuz se odriče titule ako Unesko primi Kosovo

Izvor: B92, 09.Nov.2015

Ambasador Uneska Žan Kristof Buison naveo je da će se odreći titule ukoliko samoproglašena država Kosovo bude primljena u tu organizaciju...Novinar francuskog lista L Figaro je na svom Tviter profilu naveo da se priključuje kampanji #NoKosovoinUnesco...“Ako Kosovo bude primljeno u Unesko u ponedeljak,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.