Ambasador: Prištino, vreme je

Izvor: B92, 23.Maj.2023, 10:04

Ambasador: Prištino, vreme je

Priština -- Ambasador Velike Britanije u Prištini Nikolas Abot izjavio je da je vreme da tzv. Kosovo zvanično predloži nacrt statuta Zajednice srpskih opština.

"Moje mišljenje, posebno za ZSO, jeste da je vreme da vlada Kosova izađe sa nacrtom koji treba da se zasniva na viziji premijera", rekao je Abot, prenosi Reporteri pozivajući se na Kaldžo.

Abot smatra da međunarodna pažnja neće zauvek biti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na KiM.

"Sada je vreme da Vlada Kosova preuzme inicijativu da izađe sa nacrtom statuta na osnovu onoga što misli da može da ponudi za unapređenje pitanja ZSO", kazao je Abot.

Rekao je i da bi voleo da sporazum Beograda i Prištine bude potpisan do kraja godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Abot: Vreme da tzv. Kosovo predloži svoj nacrt statut ZSO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2023

Ambasador Velike Britanije u Prištini Nikolas Abot izjavio je da je vreme da tzv. Kosovo zvanično predloži nacrt statuta Zajednice srpskih opština (ZSO).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.