Ambasada SAD u Prištini: Pljačke povratničkih kuća ne smeju se tolerisati u bilo kom trenutku

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Mar.2020, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasada SAD u Prištini: Pljačke povratničkih kuća ne smeju se tolerisati u bilo kom trenutku

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Prištini saopštila je danas da se dela poput pljačke povratničkih kuća u selu Novake na Kosovu ne smeju tolerisati u bilo kom trenutku

U tom selu kod Prizrena obijeno je 10 povratničkih kuća od 67 koliko ih ukupno ima u selu, saopštili su iz Ministarstva za povratak i zajednice Kosova.

"Na žalost, saznajemo o incidentima koji ciljaju povratnike u selu Novake. Takva dela ne smeju se tolerisati u bilo kom trenutku. Kosovo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je dom za sve. Institucije preduzimaju korake da ih zaštite i da osiguraju da rade u korist svih", navela je Ambasada na svom Tviter nalogu.

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju je ranije danas uputila zahtev policiji na Kosovu da "odgovorno i profesionalno radi svoj posao" i rasvetli "slučaj masovne pljačke" srpskih kuća u tom selu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Ambasada SAD u Prištini: Pljačke povratničkih kuća ne smeju se tolerisati u bilo kom trenutku

Izvor: Danas, 24.Mar.2020

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Prištini saopštila je danas da se dela poput pljačke povratničkih kuća u selu Novake na Kosovu ne smeju tolerisati u bilo kom trenutku.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.