Ambasada SAD: Vlasti Severne Mitrovice bez koordinacije odlučile o oslobađanju opštinskog objekta

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Avg.2023, 20:39

Ambasada SAD: Vlasti Severne Mitrovice bez koordinacije odlučile o 'oslobađanju' opštinskog objekta

Ambasada Sjedinjenih Država na Kosovu navodi da lokalne vlasti u Severnoj Mitrovici poslednju odluku o "oslobađanju" opštinske zgrade u kojoj se nalaze institucije Srbije, nisu donele u koordinaciji sa međunarodnom zajednicom. Iz ambasade ističu da ta odluka nije ni u skladu sa zahtevima da se ne preduzimaju akcije koje mogu da dovedu do eskalacije situacije.  U odgovoru za Radio Slobodna Evropa (RSE) podvlače da su SAD savetovale Vladu Kosova, uključujući gradonačelnike u...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ambasada SAD na Kosovu: Odluka vlasti Severne Mitrovice bez koordinacije s medjunarodnom zajednicom

Izvor: Danas, 23.Avg.2023

Ambasada SAD na Kosovu je navela da lokalne vlasti u Severnoj Mitrovici, poslednju odluku o "oslobađanju" opštinske zgrade u kojoj su institucije Srbije, nisu donele u koordinaciji sa međunarodnom zajednicom.

Nastavak na Danas...

Ambasada SAD: Vlasti Severne Mitrovice bez koordinacije donele odluku o iseljavanju srpskih institucija iz opštinske zgrade

Izvor: Blic, 24.Avg.2023, 12:52

Lokalne vlasti u Severnoj Mitrovici poslednju odluku o iseljavanju opštinske zgrade u kojoj se nalaze srpske institucije, nisu donele u koordinaciji sa međunarodnom zajednicom, navela je Ambasada Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu u odgovoru Radiju Slobodna Evropa.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.