Aleksandar Vulin nakon tri noći puzanja ušao na teritoriju Kosova

Izvor: Njuz.net, 20.Okt.2013, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandar Vulin nakon tri noći puzanja ušao na teritoriju Kosova

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeVulin je prilikom ulaska na Kosovo koristio sve poznate tehnike kamufliranja

JARINJE, 20. oktobar 2013, (Njuz) – Ministar zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin, nakon tri noći puzanja po šumama u blizini administrativne granice sa Kosovom, uspeo je da neopaženo uđe u južnu srpsku pokrajinu, saznaje Njuz.
Vulin kaže da se kretao >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << isključivo noću kada je bila najmanja opasnost da ga opazi policija i da je uspeo da se domogne Kosova, uprkos zvaničnoj Prištini koja je zabranila njegov dolazak.
- Noću me je skoro nemoguće opaziti. U tome veliku zahvalnost dugujem i svojoj crnoj uniformi, zahvaljujući kojoj sam se u potpunosti stopio sa pozadinom – otkriva ministar za KiM, koji kaže da je danju uglavnom spavao po pećinama na koje je usput nailazio.
- Jedne noći nebo je bilo vedro, mesečina jaka, pa sam morao da se namažem blatom po licu, jer sam se plašio da bi moj beli ten mogao da me oda. U jednom trenutku prema meni se približavala grupa ljudi, ali sam srećom uspeo da se prekrijem opalim lišćem, ispod kojeg sam ležao skoro sat vremena dok se ljudi nisu razišli – kaže Vulin i dodaje da je čak pomislio da i odustane od svog poduhvata kada ga je druge noći ujela zmija u blizini Jarinja.
- Priznajem da mi je u momentu palo na pamet da odustanem, ali sam se onda pitao šta bi Če Gevara uradio da je na mom mestu. To mi je dalo neviđenu snagu, pocepao sam pantalone, zasekao nožem deo noge gde me je ujela zmija šarka, isisao otrov i nastavio dalje – otkriva Vulin.
Ministar za KiM kaže da je u nekoliko navrata imao utisak da se izgubio, ali je uz pomoć mahovine, kao i srca koje ga je vuklo ka Kosmetu, uspeo da se orijentiše.
- Mnogi me pitaju odakle mi snaga da tri noći puzim, pijem kišnicu i jedem samo bobice na koje sam usput nailazio. To bi bilo isto kao kada bi neko Karla Marksa pitao odakle mu snage da napiše tri toma `Kapitala`. Neke stvari jednostavno nema svrhe pitati – izjavio je Vulin, koji je ubrzo nakon ovog, nestao u sred razgovora sa novinarom Njuza.
Marko Dražić

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.