Albanski lobi neće dozvoliti izručenje Haradinaja Srbiji

Izvor: BKTV News, 01.Mar.2017, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Albanski lobi neće dozvoliti izručenje Haradinaja Srbiji"

"Ne verujem da će Haradinaj biti izručen Srbiji", rekao je Miroslav Lazanski pred sutrašnju odluku francuskog suda o zahtevu Srbije za izručenje.

On smatra da je u pitanju politička, a ne pravna odluka.

"Za mene bi bilo iznenađenje da Ramuša Haradinaja izruče Srbiji, njih ne zanimaju novi dokazi. Francuska i Amerika nisu lude da ulaze u sukob sa Albancima, jer će im to naneti štetu", objašnjava Lazanski za BKTVNews i dodaje da je albasnki lobi jači i da su >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << spremni i na podmićivanje kako bi ga oslobodili.

Kada je reč o mogućim neredima, ukoliko bude oslobođen, Lazanski tvrdi da to ne treba da nas interesuje.

"Neka se o tome brinu KFOR i Tači, to je njihova uloga u Prištini. Srbija tu nema nikakvu ulogu, za takve stvari nek se obrate Briselu, kao i do sada", naglašava on.

Milovan Drecun, predsednik skupštinskog Odbora takođe tvrdi da će, ukoliko Haradinaj bude oslobođen, biti postupljeno po političkoj, a ne pravnoj odluci.

"Sačekaćemo odluku francuskog suda, ali važno je to što je Srbija poslala ubedljivo dobre dokaze", objašnjava Drecun.

On naglašava da postoje samo dve opcije, da bude izručen Srbiji ili da bude pušten na slobodu, negirajući opciju da bude izručen Specijalnom sudu u Hagu, što se pojavilo kao spekulacija u medijima.

Na pretnje Alijanse za budućnost Kosova da će biti nereda ukoliko francuski sud ne postupi kako zahtevaju, Drecun kaže da je to pitanje za međunarodno prisustvo na Kosovu.

"To će pokazati da li su spremni da dozvole da budu ucenjivani od osoba koje su osumnjičene za ratne zločine", zaključuje Drecun i dodajte da "Ramuševi kriminalci" imaju kapacitet da to i urade.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.