Albanski grafiti na srpskim kućama

Izvor: RTS, 16.Okt.2014, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanski grafiti na srpskim kućama

Na nekoliko srpskih kuća u selu Crkvena Vodica kod Obilića ispisani su grafiti "Albania" i "Kosova".

Vlasnici kuća natpise su primetili jutros. U istom selu, u multietničkoj osnovnoj školi, u jednoj od učionica okačen je crtež sa kartom takozvane "Velike Albanije", nalik karti zbog koje je pre dve večeri prekinut fudbalski meč Srbija - Albanija.

Srbi u etnički mešovitom selu kod Obilića slučaj su prijavili policiji.

Ističu da je ispisivanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << grafita narušen mir i dobri međuetnički odnosi Srba i Albanaca u Crkvenoj Vodici.

Grupa albanskih đaka upala je u srpsku školu "Braća Aksić" u Lipljanu i prekinula nastavu na srpskom jeziku.

Policija je u školi u Lipljanu počela uviđaj.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Grafiti "Albanija" na kućama Srba

Izvor: B92, 16.Okt.2014

U selu Crkvena Vodica kraj Obilića osvanuli su grafiti "Kosova" i "Albanija" na kapijama srpskih porodica, a mapa "Velike Albanije" okačena je u lokalnoj školi...Meštani, koji ne pamte incidente još od ratnih dana, strahuju, jer su do sada, po njihovim recima, imali korektan odnos sa komsijama Albancima,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.