Albanski ekstremisti ponovo prevrnuli kamion sa robom iz centralne Srbije

Izvor: Vostok.rs, 08.Okt.2011, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanski ekstremisti ponovo prevrnuli kamion sa robom iz centralne Srbije

08.10.2011. -

Aktivisti albanskog ekstremističkog pokreta "Samoopredeljenje” ponovo su prevrnuli kamion sa robom iz centralne Srbije, protestujući zbog slobodnog uvoza robe iz centralne Srbije na Kosovo i Metohiju.

Incident se desio u četvrtak popodne kod mesta Ljupče na putu Podujevo – Priština, što je drugi napad aktivista ovog pokreta od dogovora Prištine i Beograda o primeni carinskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << pečata.

Kamion koji je zaustavljen a zatim prevrnut bio je natovaren građevinskim materijalom za kupca na Kosovu.

Pokret "Samoopredeljenje" navodi da su protiv odluke kosovske vlade o slobodnoj trgovini sa Srbijom, jer kako kažu, Kosovo ima negativan trgovinski bilans u odnosu na Srbiju od 16, septembra, od kada na Kosovo iz Srbije ušlo više od 2.000 kamiona sa robom, dok je sa Kosova izašlo samo 40 kamiona.

Pre dve nedelje je ista grupa albanaca na istom mestu zaustavila kamion vranjskih registarskih tablica sa proizvodima beogradskog "Centroproizvoda".

Vozača su izbacili iz kamiona, robu iz prikolice prosuli na put, a onda šleper prevrnuli i ostavili ga pored puta.

Tada je napadnut i drugi kamion koji se vraćao sa Kosova i koji je već bio isporučio robu. Nakon što su zapretili vozaču da će ga zaklati, on je uspeo da naglo da gas i pobegne na administrativni prelaz Merdare.

Tada je KPS uhapsila dvojicu albanaca, ali su iz Samoopredeljenja, koje je inače javno priznalo da stoji iza ovih incidenata, rekli da ta dvojica nisu učestvovali u prevrtanju kamiona, pa su oni ubrzo pušteni i nisu procesuirani. Za najnovije prevrtanje kamiona niko još nije uhapšen.

Igor Gojković,

Izvor: Golos Rossii
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.