Izvor: Danas, 04.Maj.2023, 10:13

Albanijan post: Sporazumom o nestalima Kosovo izgubilo priliku da tuži Srbiju za genocid

U Deklaraciji o nestalim licima koju su U Briselu 2. maja usvojili kosovski premijer Aljbin Kurti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić nema termina "prisilno nestali", već "prinudno nestali", što predstavlja terminologiju van međunarodnih konvencija, uz koju se ne može tražiti obeštećenje za žrtve, piše Albanijan post.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Šta je novo u Deklaraciji Kosova i Srbije o nestalim osobama?

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Maj.2023

Deklaracija o nestalim osobama, koju su 2. maja usvojili premijer Kosova Aljbin (Albin) Kurti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić u okviru dijaloga na visokom političkom nivou, donosi novu nadu jer su se strane obavezale da će dozvoliti pristup svim dokumentima koje poseduju, uključujući one sa...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.