Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Nov.2015, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanija i Kosovo ne mogu da menjaju granice, ali mogu da ih pretvore u imaginarne

Ambasador Albanije na Kosovu Ćemalj Minđozi je izjavio da Albanija i Kosovo ne mogu da menjaju granice već ih mogu "smanjiti i pretvoriti u nešto imaginarno".

U izjavi za dnevnik Zeri, Minđozi je rekao da do toga može doći ako se poveća ekonomska i druga saradnja.

Govoreći o 28. novembru kada se obeležava Dan nezavisnosti Albanije, albanski ambasador je naveo da to nije praznik samo Albanije već i svih Albanaca ma gde da žive i da zbog toga to treba >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da bude i praznik na Kosovu.

"To nije samo praznik nezavisnosti sa one strane granice ( u Albaniji) već i sa ove strane. Svakako da 28. novembar treba da bude nacionalni praznik i Kosova", rekao je Minđozi.

Albanski diplomata je pozvao političke stranke na Kosovu da pronađu rešenje za izlaz iz sadašnje političke situacije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.