Albanija bi stala uz Kosovo u slučaju da se upotrebi oružje

Izvor: B92, 15.Feb.2024, 11:37

"Albanija bi stala uz Kosovo u slučaju da se upotrebi oružje"

Albanski premijer Edi Rama izjavio je danas da bi Albanija stala u odbranu privremenih prištinskih institucija u slučaju da se upotrebi oružje.

On je dodao da se moli da do takve situacije ne dođe.

''Ako do toga dođe, Albanija će definitivno stati uz Kosovo. Nema sumnje da je Albanija stajala, stoji i stajaće uz Kosovo u svakom slučaju, čak i ako, ne daj Bože, stvari dođu dotle da se više >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne priča, već da se koristi oružje", rekao je Rama za televiziju ATV.

On je istakao da je Albanija članica NATO-a, da ima poseban odnos sa tzv. Kosovom i da je ''svaki napad na Kosovo napad na Albaniju''.

''Kosovo nije samo i ima strateške saveznike bez kojih ne bi moglo da postoji kao država. Iz tog razloga moramo razmišljati o važnosti kosovskih saveznika", dodao je Rama.

On je rekao da lideri u Prištini i Tirani treba da razmišljaju o budućnosti kako bi ''postali respektabilniji'' na međunarodnom planu.

Prema njegovim rečima, vanredna sednica Saveta bezbednosti UN o situaciji na Kosovu i Metohiji bio je "korak unazad za Kosovo".

''Nema smisla da se Kosovo zove tamo i ide tamo gde ga neko smatra državom, a drugi ne. To je besmislica'', rekao je Rama za albanski tv kanal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.