Albanci zarobili troje novinara RTS i petoro advokata na Kosovu i Metohiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Mar.2018, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci zarobili troje novinara RTS i petoro advokata na Kosovu i Metohiji

Nastavlja se haos na Kosovu

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić saopštio je da su juče albanci zarobili srpske novinare i srpske advokate u Peći.

- Juče u popodnevnim časovima Albanci su zarobili i odveli u Peć troje novinara RTS i petoro advokata. U Peći su bili zadržani u policijskoj stanici, nakon naše intervencije i nakon što su ih pet sati saslušavali pušteni su i sprovedeni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz Peći – rekao je Đurić.

- Ja bih voleo da vidim solidarnost novinara sa utamničenim novinarima na Kosovu. Oni su 5 sati bili zadržani na ispitivanju i to ilegalno. Mi smo uradili sve da oni budu oslobođeni - dodao je Đurić i potsetio na maltretiranje koje su novinari doživeli u ponedeljak kada je on otet.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.