Albanci smislili nov način za bojkot srpske robe

Izvor: B92, 30.Mar.2023, 11:12

Albanci smislili nov način za bojkot srpske robe

Kampanja za bojkot robe proizvedene u Srbiji na tzv. Kosovu se ne stišava, pa je pokrenut i sajt kojim se građani pozivaju da ne kupuju proizvode iz Srbije.

Na sajtu dominira poziv na "Bojkot proizvoda Srbije. Bojkot barkoda 860", budući da je 860 broj na bar kodu srpskih proizvoda. Uz to stoji i fotografija koja asocira na 1999. godinu, prenosi Kosovo online.

"Svaki proizvod uvezen iz Srbije pretvara se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u investiciju za nabavku naoružanja srpske vojske! Bojkotujte proizvode Srbije! Bojkotujte 860 bar kod! Prestanite da finansirate srpsku vojsku", poruka je ovog sajta.

Među proizvodima koje bi građani trebalo da bojkotuju su slatkiši srpske kompanije Svislajon, ali i Medela štrudle, flaširane vode Akva viva, Rosa i Prolom, kafa Donkafe, Plazma i Jafa keks, Čips, Smoki, Štarkovi slatkiši, sokovi, ulje, ali i farbe za kosu...

Građani se, međutim, pozivaju da ne kupuju ni koka kolu, fantu niti šveps...

Na ovoj veb stranici navodi se da je sajt napravljen "samo da podigne svest o važnosti nekupovine srpskih proizvoda i nije kreiran da promoviše ili podstiče nasilje na bilo koji način".

Na tzv. Kosovu već dugo traje kampanja za bojkot robe proizvedene iz Srbije, a nedavno je objavljen bizaran spot u kojem su se u ambalažama srpskih proizvoda umesto slatkiša nalazili meci, što je simbolično imalo istu poruku, da se "kupovinom srpskih proizvoda finansira srpska vojska".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.