Albanci silom iseljavaju srpsku ambulantu u Prištini

Izvor: Glas javnosti, 29.Mar.2012, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci silom iseljavaju srpsku ambulantu u Prištini

PRIŠTINA – Grupa kosovskih Albanaca uz pomoć Kosovske policije blokirala je zgradu u kojoj se nalazi ambulanta u kojoj se leče preostali Srbi, sa zahtevom da se oni odmah isele.

Kako javlja RTS Pripadnici KPS-a su u sredu uveče obavestili osoblje srpske ambulante u Prištini da će morati da napusti prostorije u kojima već 12 godina Srbima pruža zdravstvenu zaštitu, kaže doktorka Slavica Čanković.

Čankovićeva je RTS-u rekla da u Prištini ima oko stotinu Srba kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je svakodnevno potrebna zdravstvena pomoć.

U toj ambulanti, osim doktorke Čanković, rade samo još dve osobe, medicinska sestra i higijeničarka.

Ambulanta se nalazi u zgradi koju trenutno koristi i Kosovska policijska služba.

Lekarka je rekla da su pripadnici KPS najavili da će ambulatu iseliti danas ili u toku noći.

Kosovska policija je do sada nekoliko puta pokušala da iseli ambulantu, koja se u zgradi nalazi od 1999. godine. Poslednji od niza pokušaja, bio je pre pet meseci.

U etnicki cistoj Pristini ima jos stotinak Srba. Zastrasujuce sta je uradila medjunarodna zajednica u srcu Evrope. Zastrasujuce i ne prihvatljivo.

Tko je vlasnik zgrade i od kada u kojoj je ambulanta?
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.