Albanci sa juga Srbije zatražili zajednicu albanskih opština

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Mar.2013, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci sa juga Srbije zatražili zajednicu albanskih opština

Albanci sa juga Srbije će iz Preševa uputiti zahtev Vladi u Beogradu, da se po uzoru na sever Kosova, u Srbiji formira zajednica albanskih opština. Skupština Albanaca odbornika Preševske doline od danas je uspostavljena kao telo koje će Albance s juga predstavljati pred domaćim i međunarodnim političkim subjektima. Ova Skupština je od Vlade zatražila hitne i konkretne mere za rešavanje njihovih problema. Odbornici su ostali pri svom ranijem političkom stavu po kome, u ...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Traže od Vlade Srbije urgentno rešavanje problema

Izvor: Akter, 09.Mar.2013

Albanci s juga centralne Srbije usvojili su danas dokument "Urgentne mere za rešavanje problema Albanaca Preševske doline"

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.