Albanci pokušali da kidnapuju srpskog dečaka, a mediji da to sakriju

Izvor: KMnovine.com, 01.Okt.2020, 15:29

Albanci pokušali da kidnapuju srpskog dečaka, a mediji da to sakriju

Pokušaj otmice dečaka u Plemetini samo je jedan u nizu napada na Srbe ovog kraja. Mediji na srpskom to mahom pokušali da prikriju. Tzv "Kosovsku policiju" nije zanimala izjava o događaju, potvrdio za KM Novine dečakov otac Predrag Vuksanović.


   
Plemetina / Arhiva
   

Četvorica Šiptara pokušala su da kidnapuju Martina Vuksanovića, učenika trećeg razreda, dok se iz škole vraćao kući. Pokušaj >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << otmice dogodio se nedaleko od Obilića, na putu od Plemetine prema susednom selu Prilužje, upovratku kući iz škole.

“Mog sina je kući dopratio komšija u čije je dvorište uspeo da pobegne, kada se otrgo iz ruku osobe koja je pokušala da ga uvuče u automobil. Iz “audija” crvene boje, nepoznata osoba je otvorila vrata i rukom dohvatila Martina. Na sreću, uspeo je da pobegne i zaštitu potraži u prvom dvorištu”, ispričao je Predrag Vuksanović.

Kaže da ne zna ko su osobe iz automobila, ali da su ih ljudi iz sela primetili kako odlaze u susedno selo Hamidija, naseljenog isključivo Albancima. Sve to skupa jeste potvrda da se ne radi ni o kakvom ličnom sukobu već o klasičnom pokušaju otmice dečaka ciljano srpske nacionalnosti.
Samo mračni umovi mogu da donose zaključke šta bi se sve dogodilo sa detetom, jer znamo da Šiptari nikada nisu tražili otkup za kidnapovane Srbe koji nikada posle toga nisu ni pronađeni. Da ovo nije samo pretpostavka potvrđuje izveštaj nemačkog BND-a koji su KM novine eksluzivno prve u celosti objavile na srpskom jeziku. Izveštaj govori da među Šiptarima na KiM na najvišim nivoima vladaju bivši(?) teoristi, zlikovci i mafijaški klanovi čije kontrolišu ukupan organizovani kriminal u pokrajini.
Uprkos svemu, mediji na srpskom jeziku tendeciozo su preneli vest da se radi o "napadu" na dečaka čime više nego očigledan pokušaj kidnapovanja relativizuju. Navodeći da "otac sumnja" da je tako, to ostavljaju prostor i za druga tumačenja, odnosno da možda i nije bio pokušaj otmice!

Pored toga ovakve napade toleriše, i ne želi da se njima bavi, kompletna albanska zajednica na Kosovu i Metohiji. Predrag Vuksanović je za KMnovine potvrdio da ga ni jedan od albanskih političara ni predstavnika medija nije kontaktirao kao da on i ne oekuje da se to dogodi.


Uprkos priči ali i nasilnoj integraciji Srba u takozvano "kosovsko društvo" a sve kako bi se prekinule veze sa zvaničnim Beogradom i stvorila nova veštačka naciju na tlu Kosova i Metohiji, Srbi su ostali i ostače nepoželjni a zločini nad Srbima smatrani za sasvim uobičajene.To je sredina i okruženje u kome Srbi žive na Kosovu i Metohiji posle rata ali  i posle Briselskog sporazuma.

Nažalost, ovo se otvrdilo i u ovom slučaju. Vuksanovići su pozvali tzv "Kosovsku policiju" i naišli na reakciju koja je uobičajena kada Srbi prijave napad.
"Kad su došli ispričao sam im šta se desilo a oni kažu - to su uobičajene stvari i da nismo jedini kojima se to dešava! Onda sam im se lepo zahvalio i rekao da mi nisu potrebni nakon čega su se razišli" navodi Predrag za KM novine.

Ne zna da li će uopšte da pokrenu istragu i organizuju potragu, navodeći primer od pre šest meseci kada je na istom putu napadnut i njegov stariji sin, i da o tom incidentu nema nikakvu povratnu informaciju. Ni drugi slučajevi napada i pljački srpske imovine nisu do sada ni jednom sankcionisani a da je to bilo kome od Srba poznato.

Osmogodišnji Martin se danas već bolje oseća ali mu je dan, kada su pokušali da ga kidnapuju, bio jako težak. Vuksanovići znaju da ih Bog ih čuva i jedino se u Njega uzdaju zato pored ovog i joštri druga na njegovu decu pri povratku iz škole, nisu ih pokolebali. Oni su odlučni da ostanu na Kosovu i Metohiji.

"Nemaju on isrce za nas (odrasle). Ako hoće da me uplaše što ne presretnu mene? Ništa im to ne vredi, mi sa Kosova i Metohije ne odlazimo" kaže Vuksanović za KM novine.


   
Porodica Vuksanović na okupu
   




Ovaj pokušaj otmice ali i sve učestaliji napadi koji se dešavaju i u ostalim srpskim sredinama na centralnom Kosovu i Metohiji, uznemirio je Srbe ovog kraja. Zagovornici lažnog mira ispred "Srpske liste" koji u ime režima, a sve isključivo radi propagande, slave svaki sporazum aktuelnih vlasti sa separatistima sa KiM slave na sav glas pred kamerama, sada ne znaju šta da kažu jer je bezbednosna situacija sve lošija iz dana u dan.

Potpredsednik Srpske liste Srđan Popović iz Gračanice, navodno je zatečen ovakvim stanjem:

„Svi smo očekivali da će se bezbednosna situacija popraviti posle potpisivanja sporazuma u Vašingtonu i pregovora održanih u Briselu, ali se to još uvek ne dešava i zabrinjava činjenica što se počinioci ne pronalaze i ne kažnjavaju“, izjavio je Popović za Radio Gračanicu iako vrlo dobro zna da ni jedan sporazum sa separatistima, naročito sa vlastima koje im povlađuju, nikada neće doneti mir Srbima na Kosovu i Metohiji.

U Plemetini ima više od 250 srpskih i nealbanskih porodica, ali je bezbednost u ovom selu i okolini značajno narušena. Srbi naglašavaju da je neophodno veče prisustvo tzv "kosovske policije" u srpskim sredinama ali pitanje je, posle ovakvog ophođenja prema žrtvama, da li bi  ito popravilo stanje jer su i napadači i policajci - Šiptari.
Sa Srbima koji su ostali da žive u Prilužju, Babinom Mostu, Gracu, čine kompaktnu srpsku sredinu na području između Kosovske Mitrovice i Prištine, a u zaleđini su okruženi albanskim stanovništvom.



Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram



PROČITAJTE JOŠ:  EKSKLUZIVNO: Izveštaj BND-a o kriminalnim aktivnostima šiptarskih lidera (FOTO) Za koga su to glasali Srbi u separatističkoj "Skupštini" KiM i kome zapravo Vučić i Vlada u Beogradu pružaju podršku među Šiptarskim predstavnicima, otkriva u svom internom izveštaju Nemačka obaveštajna služba - BND. Izveštaj je označen, odnosno zaključen, 22. februara 2005.

PROČITAJTE JOŠ:  Opljačkana porodica Filipović na KiM U Donjoj Gušterici, na centralnom KiM, lopovi su sinoć upali u kuću Filipovića odneli zlato u vrednosti oko 3.000 evra i 400 evra u gotovom novcu. Iako se u dvorištu Filipovića instalirane sigurnosne kamere, u ovom slučaju su beskorisne jer su prekrivene, u odsustvu porodice kuća je obijena, napravljena je premetačina, a pored pričinjene štete, odneseno je i zlato i novac, potvrdila je supruga M.

PROČITAJTE JOŠ:  Crkva u Babinom Mostu od potpisivanja Briselskog sporazuma oskrnavljena po 18 put! (FOTO)Provalnik ili provalnici u objekat Srpske pravoslavne crkve ušli su tako što su skinuli metalnu rešetku sa prozora i upali unutra, izjavio je predsednik privremenog organa opštine Obilić Goran Dančetović. "Taman se situacija slegla od tog incidenta, sada opet ovo, to je dodatni pritisak na meštane", rekao je Dančetović.



KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2020 ::    Hvala na interesovanju

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.