Albanci na Kosovu protestovali zbog povratka srpskih porodica

Izvor: Radio 021, 01.Apr.2017, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci na Kosovu protestovali zbog povratka srpskih porodica

U selu Ljubožda na Kosovu i Metohiji protestovala je grupa Albanaca zbog povratka Srba u ovo selo nadomak Istoka.

U Ministarstvu za zajednice i povratak (MZiP) rečeno je Tanjugu da je protest protekao bez incidenata i da su za vreme okupljanja Albanaca Srbe povratnike čuvali vojnici Kfora i Kosovska policija.

U selo Ljubožda kod Istoka na Kosovu i Metohiji pre tri dana vratilo se 13 srpskih porodica koje su iz ovog sela proterane pre skoro 18 godina i koji zajednički, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u jednom objektu, čekaju obnovu i izgradnju svojih domova. Kako je rečeno u ministarstvu, okupljanje Albanaca u Ljuboždi zabrinjava i šalje lošu poruku, ne samo Srbima koji su se vratili u ovo selo, nego svim raseljenim licima.

Ministarstvo će biti u stalnoj koordinaciji sa Kforom i policijom kako bi se povratnicima obezbedila potpuna bezbednost.

U Ljuboždi danas je počela obnova objekta u kojem će privremeno boraviti raseljeni Srbi iz ovog sela kod Istoka dok im ne budu obnovljene i renoviranje kuće. Pre rata 1999. godine u ovom selu živelo je oko 40 srpskih porodica.

Autor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.