Aktivisti Samoopredeljenja  prevrnuli srpski kamion

Izvor: Studio B, 06.Okt.2011, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aktivisti "Samoopredeljenja" prevrnuli srpski kamion

Aktivisti pokreta "Samoopredeljenje" danas su prevrnuli kamion sa robom iz centralne Srbije, protestujući zbog slobodnog uvoza robe.

Aktivisti pokreta su presretanje i prevrtanje kamiona izvršili u 14:45 časova kod mesta Ljupče na putu Podujevo - Priština. To je druga akcija aktivista ovog pokreta od dogovora Prištine i Beograda o primeni carinskog pečata.

Kamion koji je prevrnut bio je natovaren građevinskim materijalom za kupca na Kosovu.

U reakaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << pokreta "Samoopredeljenje" navodi se da su protiv odluke kosovske vlade o slobodnoj trgovini sa Srbijom.

"Ova vlada koja toleriše ilegalne strukture Srbije na Kosovu, nastavlja pregovore sa neprijateljskom državom bez uslova, pokazuje da je spremna i za politički dijalog sa Srbijom umesto da štiti interese ljudi u zemlji", navedeno je u saopštenju.

U pokretu ukazuju da Kosovo ima negativan trgovinski bilans u odnosu na Srbiju od 16, septembra, ističući da je od tada na Kosovo iz Srbije ušlo više od 2.000 kamiona sa robom, dok je sa Kosovo izašlo oko 40 kamiona.

"U takvoj situaciji, građani i političke stranke su dužne da zaštite političke i ekonomske interese zemlje", dodaju u pokretu i najavljuju nove slične akcije.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.