Aktivista prekinuo emitovanje Dnevnika na kosovskom javnom servisu: Radio Televizija Kurti VIDEO

Izvor: B92, 02.Feb.2023, 00:06

Aktivista prekinuo emitovanje Dnevnika na kosovskom javnom servisu: "Radio Televizija Kurti" VIDEO

Aktivista Socijaldemokratske partije Kosova (SDPK) Nolj Nuši je danas, na početku centralnog dnevnika Radio-televizije Kosova (RTK) upao u studio.

On je iza voditeljke držao transparent na kojem je pisalo "Radio-televizija Aljbina Kurtija".

RTK je na kratko prekinuo emisiju, a obezbeđenje je izbacilo Nušija iz studija, dok je rukovodstvo televizije u saopštenju osudilo ometanje rada.

U saopštenju RTK se navodi da je Nuši ušao u studio, a da je obezbeđenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smatralo da se radi o osobi koja je trebala da bude gost u emisji.

RTK je istakla i da su "ovakvi postupci neprihvatljivi“ i da prenose poruku suprotnu vrednostima koje predstavlja javni servis.

Naveli su da poštuju pravo svakog da izrazi protivljenje procesima, te dodali, da zahtevaju da se to uradi u normalnim okolnostima protesta i da se ne ometa redovan proces rada.

U javnosti u Prištini ovakav čin aktiviste vanparlamentarne SDPK se smatra kao odgovor na izbor "aktiviste“ Samoopredeljenja Riljinda Gervale za direktora programa na albanskom RTK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Upad u studio javnog servisa u Prištini zbog izbora direktora

Izvor: RTS, 02.Feb.2023

Aktivista Socijaldemokratske partije (SDP) upao je u studio javnog servisa na albanskom u Prištini i pred početak centralnih vesti razvio transparent na kome je pisalo "Kurtijeva radio televizija", protestujući zbog izbora direktora RTK za kojeg tvrde da je iz Kurtijevog pokreta Samoopredeljenje. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.