Aktivista Samoopredeljenja Astrit Dehari umro u pritvoru u Prizrenu

Izvor: RTS, 05.Nov.2016, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aktivista "Samoopredeljenja" Astrit Dehari umro u pritvoru u Prizrenu

Opoziciona kosovska partija "Samoopredeljenje" potvrdila je smrt svog političkog aktiviste Astrita Deharija u pritvoru prizrenskog zatvora. Kosovske zatvorske službe najavile istragu.
U saopštenju "Samoopredeljenja" navodi se da je "Dehari tragično preminuo u 26 godini".
Kosovska kazneno-popravna služba saopštila je da je u još nerazjašnjenim okolnostima pritvorenik A.D., umro u Prizrenskoj regionalnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bolnici.
"PSK izražava duboko žaljenje zbog tragičnog slučaja do koga je došlo u pritvoru u Prizrenu. Kosovska kazneno-popravna služba, u saradnji sa drugim nadležnim institucijama, uskoro će podneti izveštaj o okolnostima i detaljima ovog tragičnog čina", navodi se u saopštenje te kosovske službe.
Astrit Dehari je priveden u okviru istrage u vezi sa sumnjom da je zajedno sa još pet aktivista planirao, organizovao i izvršio napad na zgradu kosovske skupštine 4. avgusta 2016. Dehari je u pritvoru proveo ukupno 68 dana.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sumnjiva smrt aktiviste Samoopredeljenja ?

Izvor: JUGpress.com, 05.Nov.2016

PRIZREN-PRIŠTINA..Danas popodne  umro je  aktivista Pokreta Samoopredeljenja Astrit Dehari, koji je bio u prizrenskom zatvoru već 68 dana,..prenose mediji na albanskom jeziku...Dehari se tereti da je jedan od onih  koji su bacilli bombu na Skupštinu Kosova...Policija Kosova tvrdi da je Dehari uzimao...

Nastavak na JUGpress.com...

Aktivista "Samoopredeljenja" umro u pritvoru u Prizrenu

Izvor: Blic, 06.Nov.2016, 01:53

Opoziciona kosovska partija "Samoopredeljenje" potvrdila je smrt svog političkog aktiviste Astrita Deharija u pritvoru prizrenskog zatvora...Ministria e Drejtësisë: Nisin hetimet për vdekjen e dyshimtë të Astrit Deharit - GazetaKNN https://t.co/SmYzqDbStZ..Kosovske zatvorske službe najavile su...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.