Ako bi Srbija poslala vojsku SAD bi nas branila

Izvor: Mondo, 07.Dec.2018, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ako bi Srbija poslala vojsku SAD bi nas branila"

Premijer privremenih prištinskih vlasti, Ramuš Haradinaj, tvrdi da se Srbija ne bi usudila da pošalje svoje snage na Kosovo, a ako bi se to dogodilo, tu teritoriju bi, kaže, branila Amerika.

Foto: Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

"Srbija se ne usuđuje da pošalje svoju vojsku na Kosovo. Dovoljan bi bio samo jedan američki vojnik. SAD će nas u takvim situacijama podržati", kazao je Haradinaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u četvrtak u intervjuu za prištinski sajt Insajderi.com.

Tenzije na relaciji Beograd- Priština postoje već duže vreme, ali si zaoštrene nakon najave formiranja Vojske Kosova krajem godine, tačnije ovog meseca, kao i uvođenjem taksi od 100 odsto na srpsku robu, kao i upadima ROSU na sever pokrajine.

Generalni sekretar NATO, Jens Stoltenberg, upozorio je juče Prištinu da sada nije vreme za formiranje vojske i da će se, ako ne odustane, suočiti sa posledicama, ali Haradinaj ostaje pri stavu i kaže da je kaže transformacija KBS u vojsku interni proces i da je potpuno u skladu sa kosovskim ustavom.

Haradinaj odgovorio NATO!

Pročitajte još:

"Priština ima 2.500 borbeno osposobljenih ljudi"

"Vojska Crne Gore na Kosovu, valjda neće biti tenzija"

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

KRVNIK PRIZIVA RAT! Uznemirujuća PRVOKACIJA HARADINAJA: Ako Srbija POŠALJE vojsku na Kosovo, Amerika će nas BRANITI!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Dec.2018

Samozvani premijer lažne države Kosovo Ramuš Haradinaj tvrdi da se Srbija ne bi usudila da pošalje svoje snage na Kosovo, a ako bi se to dogodilo, tu teritoriju bi, kaže, branila Amerika...- Srbija se ne usuđuje da pošalje svoju vojsku na Kosovo. Dovoljan bi bio samo jedan američki vojnik. SAD...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.