Ahmeti tvrdi: U Briselu politički, a ne tehnički dijalog

Izvor: B92, 26.Jan.2019, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ahmeti tvrdi: U Briselu politički, a ne tehnički dijalog

Priština -- Kopredsedavajući prištinskog tima za dijalog sa Beogradom Špend Ahmeti tvrdi da se u Briselu u narednom periodu neće voditi tehnički dijalog.

Kako je rekao, na na političkom nivou će se razgovarati o postizanju konačnog sporazuma koji podrazumeva priznanje Kosova.

Ahmeti je za RTK2 rekao da nema smisla da se razgovara o nečemu drugom, a da to nije "priznanje Kosova".

"Za sada nismo imali nikakav sastanak sa srpskom stranom, do sada smo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Briselu razgovarali o tome kako mi gledamo na ovaj budući period, ali ono što ja vidim i čujem je da se priča o mogućem intenzivnom dijalogu u sledeća dva-tri meseca i to je taj prozor mogućnosti preko kog bi moglo doći do dogovora", rekao je Ahmeti. On smatra da ukoliko Priština ne iskoristi ovaj period, "onda ćemo imati status kvo u odnosima sa Srbijom".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.