Agencije: Hapšenje na Kosovu u već zategnutoj atmosferi zbog carina i Interpola

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Nov.2018, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Agencije: Hapšenje na Kosovu u već zategnutoj atmosferi zbog carina i Interpola

Svetske agencije prenele su danas informaciju o hapšenju četvorice Srba na Kosovu zbog istrage u slučaju ubistva srpskog političkog lidera Olivera Ivanovića ocenjujući da policijska akcija dolazi u već zategnutoj atmosferi posle odluke Prištine o uvodjenju taksi od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH.

Francuska agencija AFP prenela je da specijalne jedinice kosovske policije koje su sprovele akciju u severnom delu Kosovske Mitrove inače retko intervenišu u tom delu grada >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << "gde su tenzije ostale veoma jake 20 godina posle konflikta srpskih i snaga kosovsko-albanske gerile".

Frans pres je dodao da su sirene odjeknule rano jutros u tom delu grada ali da nisu registrovani ozbiljniji incidenti.

Američka agencija AP prenela je vest o hapšenju četiri osobe dodajući da je premijer Kosova Ramuš Haradinaj pozvao na mir navodeći da policijska akcija nema veze s političkim dešavanjima.

AP prenosi i saopštenje policije da su u racijama na četiri lokacije zaplenjeni dokazi za istragu ;ubistva Ivanovića, kao i da je pronadjeno nelegalno oružje.

AP navodi da su tenzije izmedju Srbije i Kosova porasle nakon što je na Generalnoj skupštini Interpola propao zahtev Kosova za prijem u članstvo, posle intenzivnog lobiranja Srbije i dodaje da je "očito u znak osvete" Kosovo povisilo takse na uvoz robe iz Srbije na 100 odsto.

Obe agencije su prenele da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rano jutros sazvao sastanak državnog vrha sa vojnim i policijskim komandantima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.