Adrijana Hodžić šefica kancelarije Kosova na severu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jun.2012, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Adrijana Hodžić šefica kancelarije Kosova na severu

PRIŠTINA -

Vlada Kosova je na današnjoj sednici imenovala Adrijanu Hodžić za šeficu Administrativne kancelarije za sever Mitrovice.

Obrazlažući predlog o imenovanje Hodžićeve, zamenik premijera i ministar lokalne uprave Slobodan Petrović je rekao da je na konkursu za tu funkciju bilo sedam kandidata.

Hodžićeva je do sada bila koordinator ekipe za formiranje nove opštine Severna Mitrovica.

Ona će sada biti odgovorna za organizaciju rada i funkcionisanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kancelarije koja je formirana odlukom Vlade Kosova prošlog meseca i koja treba da počne da radi u julu.

Zadatak Kancelarije je da pruža sve usluge građanima i da koordinira aktivnosti i investicije u tom delu Kosova. Kancelarija će u početku imati sedam direkcija sa 55 zaposlenih.

Na konkursu za 55 radnih mesta prijavilo se više od 1.400 kandidata.

Izvršni zvaničnik te institucije će imati ovlašćenja koja imaju predsednici opština na Kosovu.

Kancelarija će imati do 80 radnih mesta i godišnji budžet od četiri miliona evra za osnovne usluge za zajednicu i infrastrukturne objekte u severnom delu Mitrovice.

Otvaranju te Kancelarije protive se predstavnici Srba na severu Kosova, kao i vlasti u Beogradu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Imenovana šefica Kancelarije Kosova na severu

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Jun.2012

Vlada Kosova je na današnjoj sednici imenovala Adrijanu Hodžić za šeficu Administrativne kancelarije za sever Mitrovice.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Adrijana Hodžić šefica kancelarije Kosova na severu

Izvor: S media, 20.Jun.2012

Vlada Kosova je na današnjoj sednici imenovala Adrijanu Hodžić za šeficu Administrativne kancelarije za sever Mitrovice...Obrazlažući predlog o imenovanje Hodžićeve, zamenik premijera i ministar lokalne uprave Slobodan Petrović je rekao da je na konkursu za tu funkciju bilo sedam kandidata...Hodžićeva...

Nastavak na S media...

Adrijana Hodžić na čelu Administrativne kancelarije Severna Mitrovica

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Jun.2012

Za posao u ovoj kancelariji prijavilo se više od 100 Srba, ali su odmah po odluci o otvaranju kancelarije lideri Srba na severu upozorili da će svako ko se zaposli u toj kancelariji biti kažnjen u skladu sa zakonima Srbije.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.