Administratorka USAID Samanta Pauer u poseti Srbiji i Kosovu

Izvor: VOA, 08.Maj.2023, 18:13

Administratorka USAID Samanta Pauer u poseti Srbiji i Kosovu

Administratorka Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Samanta Pauer ove sedmice putuje u Srbiju i Kosovo, kako bi se sastala sa liderima tih zemalja. Ona je prva osoba na toj poziciji koja će posetiti Srbiju. Američki i evropski zvaničnici rade na stabilizaciji odnosa između Beograda i Prištine, kroz dijalog u kojem se pokušavaju naći rešenja za niz otvorenih pitanja, a u kontekstu ruske agresije na Ukrajinu zabrinuti su i zbog bliskih veza koje Srbija održava sa Rusijom. Pauer planira da se sastane sa premijerima i predsjednicima obe države, te da ih ohrabri da ostanu na putu normalizacije međusobnih odnosa i da nastave da se kreću ka članstvu u Evropskoj uniji. U saopštenju USAID-a je navedeno da će ona "podvući podršku USAID-a na putu Srbije ka pridruživanju Evropskoj uniji kroz zajedničko partnerstvo za podsticanje ekonomskog rasta i demokratskog razvoja". Prema najavi, Pauer će se u Srbiji i Kosovu sastati sa predstavnicima civilnog društva, poslovnim liderima, novinarima, kao i sa bivšim NBA košarkašem Vladom Divcem, te sa sportistima sa invaliditetom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Pauer, Hil i Divac na događaju u okviru USAID projekta ``Posao po meri``

Izvor: Beta Video, 09.Maj.2023, 18:00

Beograd – Direktorka Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Samanta Pauer, ambasador Kristofer Hil i Vlade Divac, osnivač Fondacije Ana i Vlade Divac, učestvovali su u košarkaškoj utakmici zajedno sa košarkaškim klubom Crvene Zvezde igrača u kolicima  “Singidunum”, kao i u razgovoru...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.