Abazović: Srbija i Kosovo moraju da nađu rešenje

Izvor: B92, 12.Avg.2023, 22:24

Abazović: "Srbija i Kosovo moraju da nađu rešenje"

Premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović izjavio je da je francusko-nemački plan "odlična osnova za održivo rešenje".

Međutim, dodao je da "ne vidi da je region trenutno blizu ovom rešenju", preneo je danas Albanijan post.

Abazović je u intervjuu za Balkansku istraživačku mrežu (BIRN) zatražio rešenje problema između Kosova i Srbije, dajući francusko-nemačkom predlogu.

"Uz međunarodnu pomoć, Srbija i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosovo moraju da nađu rešenje, inače ćemo o ovom problemu pričati narednih 20 godina", rekao je Abazović.

Odbacio je i kritike da je "previše blizak" premijeru Albanije Ediju Rami i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, nakon što je podržao inicijativu "Otvoreni Balkan".

"Ni Rama ni Vučić nisu imali uticaja na moju politiku, osim kada smo imali zajedničke projekte" , rekao je Abazović, dodajući da kritike dolaze zbog toga što širi ideju pomirenja u regionu.

To, kaže, zabrinjava ljude koji su živeli u prošlosti i sukobima 30 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.