Abazović: Na Kosovu se dogodila tragedija, sve smo probali...

Izvor: B92, 25.Sep.2023, 22:39

Abazović: Na Kosovu se dogodila tragedija, sve smo probali...

Premijer Crne Gore Dritan Abazović ocenio je danas da je ono što se desilo na severu Kosova i Metohije predstavlja tragediju.

I dodao da to predstavlja nastavak katastrofalne balkanske politike iz koje, mi, kako je naglasio, kao region na žalost ne možemo da izađemo.

"Najoštrije osuđujem nasilje, ubistva na severu Kosova. Šta drugo reći zaista smo svi bili poterseni. Ovakva situacija može lagano da se prelije u neki sukob većih razmera i da ima katasrtofalne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posledice po sve. I ovako je katastrofa. Imamo ono što nismo želeli, a to je krv na ulicama", rekao je Abazović novinarima na beogradskom Falkultetu političkih nauka na seriji predavanja koje organizuje Nacioalna koalicija za decentralizaciju.

Crna Gora ostaje pri onome što je do sada zastupala. "Mislimo da politika devedsetihi mora da se završi", naglasio je on i dodao da su narodi na ovim prostorima probali sve osim pomirenja.

"Nasilje nije rešenje, naročito ono koje se završava krvavim obračunima, Dozovlite da probamo nešto durgo u krosti svih građana regiona", rekao je Abazović.

Moj apel je i odnosu na srpski i albanski narod - konačno probajte jednom pomirenje.

"Evo sve ste probali. Probajte da se pomirite, verujem da će svima prijati. Svima će biti dobro, garatnujem", rekao je Abazović.

Premijer Crne Gore pozvao je sve narode u regionu da probaju to što nistu nikada probali jer ćemo u suprtonom svi biti u velikom problemu.

Dodao je da Crna Gora nema apetita ni želje niti joj to pripada da uči nekoga šta treba da radi i kako da se ponaša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.