AP:Trupe Srbije u pripravnosti

Izvor: Mondo, 28.Maj.2019, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AP:Trupe Srbije u pripravnosti

Srbija je naredila svojim trupama da budu u punoj pripravnosti nakon izveštaja da je kosovska policija ušla u Srbima naseljene regione Kosova, javlja AP.

Foto: MONDO/Stefan Stojanović ilustracija

Agencija prenosi, pozivajući se na srpske medije, da su pripadnici specijalne policije Kosova "upali" na sever Kosova i uhapsili više osoba.

Navodi se da je zvaničnik srpske vlade Marko Đurić kazao da je akcija kosovske policije osmišljena zbog zastrašivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i proterivanja Srba sa Kosova i predstavlja "ne samo pretnju stabilnosti, već i najdirektniju pretnju miru".

AP navodi i da je srpski predsednik Aleksandar Vučić naredio puno stanje pripravnosti srpskih trupa.

Vučić upozorava: Hapsiće srpske policajce na Kosovu!Sirene i pucnji: ROSU upao na sever Kosova! (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Svetski mediji o dešavanjima na severu KiM: Priština podigla tenzije, gnev Srba

Izvor: B92, 28.Maj.2019

Svetske agencije prenose vesti sa severa Kosova, gde je u toku akcija specijalnih snaga kosovske policije ROSU...Italijanska agencija Ansa prenela da su rano jutros na severu Kosova, naseljenim većinskim srpskim stanovništvom, specijalne policijske jedinice ROSU uhapsile 13 srpskih pripadnika kosovske...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.