ANA protiv dijaloga Beograda i Prištine

Izvor: Blic, 12.Jan.2013, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ANA protiv dijaloga Beograda i Prištine

Albanska nacionalna armija (ANA) izrazila je uznemirenje ponašanjem kosovske vlade i izjasnila se protiv susreta "najviših zvaničnika Kosova sa zvaničnicima Srbije".

"Dok Srbija i srpska politika ne prestanu s antialbanskom politikom, razgovore ne treba nastaviti, jer se na početku zna njihov rezultat", navodi se u saopštenju ANA, koju prenose prištinski mediji.

U saopštenju se ističe da je ANA spremna da "odgovori na srpske napade prema gradjanima, našoj braći >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i sestrama u Istoćnom Kosovu (Prerševska dolina)".

ANA poziva sve svoje pripadnike, gde god da su da se "jave na svoje zadatke" i poručuje da niko samostalno, na svoju ruku i bez koordinacije ne sme da preduzme bilo kakvu akciju.

Tadašnji šef UNMIK-a Mihael Štajner proglasio je ANA terorističkom organizacijom 2005. godine, nakon akcije postavljanja eksplozivne naprave na mostu u severnom delu Kosova.

Povezane vesti: I Bljerim Šalja na razgovorima u Briselu Dačić sa Ešton i Tačijem u utorak o rešenju za prelaze Pribićević: Dobra odluka Beograda da nastavi dijalog Ban: Konstruktivni koraci u dijalogu Beograd-Priština Volstrit Žurnal: Razgovori Beograda i Prištine biće uskoro nastavljeni
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Albanska nacionalna armija protiv dijaloga

Izvor: Akter, 12.Jan.2013

Albanska nacionalna armija (ANA) izrazila je uznemirenje ponašanjem kosovske vlade i izjasnila se protiv susreta "najviših zvaničnika Kosova sa zvaničnicima Srbije"

Nastavak na Akter...

ANA protiv dijaloga Beograda i Prištine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jan.2013

PRIŠTINA -..Albanska nacionalna armija (ANA) izrazila je uznemirenje ponašanjem kosovske vlade i izjasnila se protiv susreta "najviših zvaničnika Kosova sa zvaničnicima Srbije"..."Dok Srbija i srpska politika ne prestanu s antialbanskom politikom, razgovore ne treba nastaviti, jer se na početku...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.