AMERIKANCI VIŠE NE VOLE ALJBINA?! Posle Eskobara, i Hil UDARIO na Kurtija: Postoje ozbiljni problemi koji MORAJU da se reše

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Mar.2024, 08:08

AMERIKANCI VIŠE NE VOLE ALJBINA?! Posle Eskobara, i Hil UDARIO na Kurtija: "Postoje ozbiljni problemi koji MORAJU da se reše"

Američki ambasador jasan po pitanju vlasti tzv. Kosova

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil ocenio je u intervjuu za Juronjuz Srbija da je američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar na Kosovu poslao prilično oštre i jasne poruke kosovskom rukovodstvu, dodajući da iako je pitanje ukidanja dinara najsvežije, fundamentalno pitanje koje se mora rešiti je - Zajednica srpskih opština.

- To je veliki problem u ovom trenutku. Ipak, ono što je utešno jeste >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da svi shvataju da je potrebno da se taj problem reši. Američki pregovarač za Balkan Gabrijel Eskobar je bio na Kosovu i poslao je prilično oštre i jasne poruke kosovskom rukovodstvu. Potrebno je rešiti više problema i pitanje ukidanje dinara je najsvežije i možda i najteže. Ipak, fundamentalno pitanje koje se mora rešiti i koje je već dogovoreno u prošlosti je Zajednica srpskih opština. Osnivanjem te zajednice, svi ostali problemi, kao što su paralelne strukture ili upotreba dinara, trebalo bi da budu rešeni. Pitanje je samo kada, a ne da li će se to desiti. Logika je veoma jasna, obe strane su to već dogovorile, to želi EU i to će se i ostvariti. Nadam se da će se nešto i preduzeti po tom pitanju - rekao je Hil.

- Ukazao bih vam na dve stvari koje je Gabrijel Eskobar rekao na istu temu. Definitivno postoje ozbiljni problemi u komunikaciji koji se moraju rešiti. Što se tiče pojedinosti, pročitajte šta je o tome izjavio Eskobar, mislim da je bio prilično jasan - dodaje.

Podsetimo, Gabrijel Eskobar je nedavno izjavio da postoje problemi u komunikaciji sa premijerom privremenih institucija na KiM, Aljinom Kurtijem.

Izvor: Srbija Danas/Kosovo Online
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.