AMERIČKI AMBASADOR UPERIO PRSTOM U SRBIJU: Evo ko je odgovoran za incidente na severu Kosova

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Sep.2023, 10:48

AMERIČKI AMBASADOR UPERIO PRSTOM U SRBIJU: Evo ko je odgovoran za incidente na severu Kosova

Hovenijer je dodao da je oprema koju su kosovske vlasti zaplenile bila "vojne klase koja je nedostupna običnom građaninu".

Američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer izjavio je da je neophodno da se utvrdi da li je Srbija odgovorna za napad na severu, kako to tvrdi Kosovo, prenosi Gazeta ekspres.

On je u intervjuu za "Politiko" rekao da su "najodgovorniji oni koji su pucali na policajca Kosovske policije".
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Hovenijer je istakao da "količina oružja sugeriše da je to ozbiljno, sa planom za destabilizaciju sigurnosti u regionu".

On je naveo da SAD nemaju razloga da sumnjaju da oružje i druga oprema, koju je tzv. Kosovska policija predstavila na konferenciji za novinare u ponedeljak, nisu oni koji su pronađeni na licu mesta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.