Izvor: Blic, 24.Mar.2024, 11:12

AMBASADOR VELIKE BRITANIJE U SRBIJI ZA BLIC Ferguson: Kosovo treba da formira ZSO, zadovoljni smo što je pitanje Dečana rešeno

"Smatramo da Kosovo treba da sprovede davno preuzete obaveze o formiranju Zajednice srpskih opština. Istovremeno, pozdravljamo nedavnu odluku Vlade Kosova da upiše u katastarske knjige 25 hektara zemlje koja pripada manastiru Visoki Dečani. Britanija je na ovaj korak ohrabrivala već neko vreme, u tesnoj saradnji sa Vladom u Prištini i Srpskom pravoslavnom crkvom. Zadovoljni smo što je ovo pitanje konačno rešeno", kaže u intervjuu za Blic Edvard Ferguson, ambasador Velike Britanije u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.