ALBANSKI MEDIJI: Poziv Mustafi kao priprema javnosti za nova hapšenja

Izvor: Večernje novosti, 08.Dec.2018, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ALBANSKI MEDIJI: Poziv Mustafi kao priprema javnosti za nova hapšenja

Poziv bivšem komandantu OVK Rustemu Mustafi da se pojavi pred Specijalizovanim tužilaštvom za zločine OVK u Hagu deo je procesa čiji je cilj da se javnost pripremi za buduća hapšenja uticajnih političkih i vojnih ličnosti na Kosov Poziv bivšem komandantu OVK Rustemu Mustafi da se pojavi pred Specijalizovanim tužilaštvom za zločine OVK u Hagu deo je procesa čiji je cilj da se javnost pripremi za buduća hapšenja uticajnih političkih i vojnih ličnosti na Kosovu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << piše prištinski list "Zeri". List citira analitičare koji kažu da aktiviranje Specijalizovanog veća mogla da ima posledice i po vladajuću koaliciju. Advokat Rustema Mustafe rekao je u kratkoj izjavi da će njegov klijent biti ispitan 14. januara, ali nije rekao u kom svojstvu.PROČITAJTE JOŠ: CRNI DOSIJE RUSTEMA MUSTAFE: Ubijao civile, razneo autobus, mučio logoraše "Zeri" navodi da je kontaktirao kancelariju specijalizovanog tužioca, ali da nije dobio ni potvrdu ni demanti te informacije. "Upoznat sam s medijskim navodima na Kosovu. Takođe i s postom koji je advokat Mustafe objavio na Fejsbuku. Međutim, Kancelarija specijalnog tužioca ne komentariše status istraga, vreme podizanja mogućih optužnica ni buduće aktivnosti", rekao je Kris Benet iz kancelarije Specijalizovanog tužilaštva.PROČITAJTE JOŠ: PADA ZID ĆUTANjA: Osmorica otkrivaju ubice iz „žute kuće“ Mediji su ranije preneli da je Rustem Mustafa prvi koga je Specijalni sud za zločine OVK pozvao, da je poznat kao komandant Remi iz zone Lapa, te da je nakon završetka sukoba bio poslanik DPK u kosovskom parlamentu. Specijalni sud za Kosovo je formiran 2015. glasovima poslanika kosovske skupštine, a njegova je misija da istražuje navode iz izveštaja izvestioca Saveta Evrope Dika Martija o zločinima za koje se navodi da su počinjeni tokom 1998-2000 godine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Priština u strahu: Ko sledeći ide u Hag?

Izvor: Vesti-online.com, 08.Dec.2018

Poziv bivšem komandantu OVK Rustemu Mustafi da se pojavi pred Specijalnim tužilaštvom za zločine OVK u Hagu deo je procesa čiji je cilj da se javnost pripremi za buduća hapšenja uticajnih političkih i vojnih ličnosti na Kosovu, piše prištinski list "Zeri"...List citira analitičare koji kažu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.