ALBANSKE TABLE SE ČISTE, A SPRSKE NE! Prežrvljani znakovi na srpskom I DALJE STOJE, a vlasti tzv. Kosova ĆUTE kao zalivene (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Mar.2024, 08:05

ALBANSKE TABLE SE ČISTE, A SPRSKE NE! Prežrvljani znakovi na srpskom I DALJE STOJE, a vlasti tzv. Kosova ĆUTE kao zalivene (VIDEO)

Nedavno su uklonjene table sa ćiriličnim nazivima
Išarane dvojezične table na severu Kosova, koje su postavljene nakon uklanjanja onih na ćirilici i to bez ikakvih konsultacija sa lokalnom zajednicom, bile su udarna vest u većini medija na Kosovu. Resorno ministarstvo ubrzo je naložilo njihovo čišćenje, dok se u slušaju išaranih natpisa na srpskom - za sada ne oglašava, navodi Kosovo online.
Međutim, table išarane crnim sprejom - tako da se ne vidi natpis na srpskom - na putu između Štrpca i Uroševca i dalje stoje, a njihovo čišćenje nije u ovom trenutku predviđeno.
Tako na putokazu za Uroševac može da se pročita samo natpis na albanskom "Ferizaj", a isto važi...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.